Història


Els antecedents del Club Billar Sueca, fins on nosaltres tenim algun tipus de document, es remonten a l’any 1970, ja que s’han trobat unes “quartilles” dels socis amb aquest any. No obstant, segons consta a la Federació Espanyola de Billar, a Sueca, a l'any 1964 es va organitzar el Campionat d'Espanya de Billar al Quadre 47/2 que va guanyar José Galvez, no obstant, no podem afirmar, per desconeixement, que aquesta Campionat fos organtizat pel Club com a entitat esportiva.

Posteriorment, al 1988 es constitueix oficialment com a Club Esportiu amb el nom de “Club Billar Sueca l’Agricultura”, ja que la seu del Club és al “Casino” La Societat Recreativa L’Agricultura. Aquesta escriptura pública la realitzen els Srs. Carlos Lledó, José Andreu, Marcos Carpio, Jose Matoses i Faustino Vázquez. No obstant, durant aquest , període (1970 – 1988) hi ha una activitat del Billar suecà, prova d’ella és l’organització del Campionat d’Espanya de Billar a Lliure als locals de l’Agricultura l’any 1980.

Durant la dècada dels 90 el Club manté u5na activitat esportiva diària, amb l’organtizació de diferents campionats locals, provincials i nacionals (199, Campionat d’Espanya al Quadre 47/2) i la participació dels jugadors, de forma individual i com a Club, en les diferents lligues i campionats que organitza la Federació Valenciana i Espanyola de Billar. En aquesta dècada, destaca també la creació de l’Escola de Billar, a càrrec de Marcos Carpio, la qual ha donà i segueix donant molts fruits als jugadors formats al Club Billar Sueca.

L’any 1998 és un punt d’inflexió ja que el Club canvia de locals i es converteix en l’actual Club Billar Sueca, amb seu al Poliesportiu Cobert de Sueca, amb una renovació de billaristes procedents de l’Escola que són l’ànima del Club, acompanyats en tot moment pels “veterans”.

I des d’enllà, hem organitzats Campionats d’Espanya absoluts (2007 i 2009 al Pentatló, on en les dues edicions reulstà guanyador el nostre jugador local Raul Cuenca, i al 2013 el Campionat d'Espanya A la Banda), Campionats Provincials absoluts i júniors, Campionats Socials que possibiliten la dinàmica esportiva al Club, el manteniment de l’Escola de Billar del Club Billar Sueca. Els nostres jugadors participen en les diferents competicions autonòmiques, nacionals i internacionals, amb el nostre referent del passat Marcos Carpio i el nostre present Raul Cuenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada